Na een grote opruiming van mijn huis, duurt het vaak maar een aantal weken voordat het weer een zooitje wordt. Herken jij je jezelf hier ook in? Ik denk dat veel mensen hier last van hebben. Door de jaren heen heb ik echter een aantal tips ontdekt om je huis er standaard minder rommelig uit te laten zien. In deze blog deel ik een aantal tips met jou en wie weet hou jij je huis vanaf nu netjes en opgeruimd!

Rustig interieur

Als je huis er vaak rommelig uitziet, komt dit niet altijd perse doordat je zelf een rommelig persoon bent. Het kan namelijk ook liggen aan de manier waarop je je huis hebt ingericht. Heb je bijvoorbeeld een heel druk behang op je muren? Dan kan dit heel erg afleiden en een ervoor zorgen dat een ruimte er niet netjes uitziet. Om een opgeruimd gevoel te creëren, kun je het best kiezen voor muren met een effen kleur. Als je bijvoorbeeld voor enkel witte en lege muren kiest, is dit een wereld van verschil. Hetzelfde huis ziet er dan ineens een stuk rustiger uit, waardoor het ook meer opgeruimd lijkt. Hetzelfde geldt voor het meubilair. Als jij heel veel verschillende soorten stijlen en kleuren meubels hebt, dan creëert dit een heel druk gevoel. Kies dus liever voor meubels in dezelfde kleur of stijl. Bij de Ikea heb je bijvoorbeeld altijd verschillende meubelcollecties. Als je veel meubels uit dezelfde collectie kiest, geeft dit een aangenamer en rustigere sfeer. Zet bovendien ook niet onnodig veel meubels neer. Verschillende bijzettafels kan een leuk idee zijn, maar het kan er ook voor zorgen dat het te rommelig en onoverzichtelijk wordt. 

Zo min mogelijk losse voorwerpen

Een tweede belangrijke tip is om zo min mogelijk losse voorwerpen in je huis te hebben. Het is misschien een beetje onduidelijk wat ik bedoel met losse voorwerpen. Hiermee bedoel ik dingen als bijvoorbeeld woondecoratie. Als je kan vermijden om dit soort dingen los op de grond te hebben staan, doe dit dan ook vooral. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld een lamp. Een staande lamp kan erg leuk zijn, maar dit is nog een voorwerp dat je ergens op de grond moet zetten. Hierdoor kan een ruimte overvol raken, terwijl dit niet nodig is. Zo kun je bijvoorbeeld ook gewoon kiezen voor inbouwspotjes met ledlicht in het plafond. Dit scheelt ruimte en staat een stuk netter dan een losse lamp in de kamer. Zorg dus dat je een kritische blik werpt op je huis om te zien welke losse voorwerpen je kan verwijderen om een meer opgeruimd gevoel te creëren.