Het is bewezen dat Nederlanders gemiddeld 7x in hun leven verhuizen. Dit is over het algemeen best vaak. Verhuizen is niet iets wat je even snel doet. Dit kost veel moeite en daarbij moet je je nieuwe stekkie ook weer als thuis laten voelen. Een woning waar je een aantal jaar in hebt gewoond voelt veilig en vertrouwd en dat gevoel wil je natuurlijk ook weer in je nieuwe huis. Daarom geven we je graag wat tips hoe je je huis opfleurt en als thuis kan laten voelen. Dit hoeft namelijk helemaal niet veel tijd te kosten!

De juiste verlichting

Het is belangrijk om te weten dat de juiste verlichting in je huis heel veel kan doen met de sfeer. Daarbij is het wel een persoonlijke keuze of je houdt van felle lampen, of juist rustig licht. Ik zal bijvoorbeeld zelf persoonlijk het snelst kiezen voor zachte lampen die je goed kan dempen. Vooral voor in de slaapkamer is dit belangrijk. Als je voor het slapen nog even in bed gaat lezen, moet het licht niet al te fel zijn. Lezen is voor veel mensen ontspanning zodat je lekker kan gaan slapen, maar fel licht werkt dan niet in je voordeel. Hierdoor wordt er geen melatonine aangemaakt en word je dus niet moe. Naast dat licht functioneel is, zorgt het ook voor een bepaalde sfeer in je huis.

Kussens

Je maakt van elke kamer in je huis iets vrolijks door er kussens in de plaatsen. In de slaapkamer en vooral de woonkamer is dit een ideaal trucje. Je koopt een aantal kussens en door middel van kussenslopen kan je iedere keer weer een andere touch aan je kamer geven. Okergele kussens zijn nu weer helemaal hip. Okergeel is natuurlijk dé kleur van de herfst en aangezien de herfst weer voor de deur staat is dit een goede tip. Daarbij zijn okergele kussens vrolijk, aanwezig en toch ook zacht. De kleur popt eruit, maar laat geen harde indruk achter.

Bloemen

We kunnen waarschijnlijk allemaal wel zeggen dat we houden van bloemen in huis. Het is niet alleen heel mooi, maar zorgt ook voor een fijne sfeer in huis. Ook de moeite die je doet om de bloemen te kopen helpen bij dat fijne gevoel ervan. Bloemen zien er mooi uit, ze ruiken lekker en staan gewoon ontzettend mooi in je huis. Dit is dan ook de reden dat bloemen voor veel mensen een must zijn en halen dit dan ook elke week weer in huis. Enige nadeel: bloemen zijn helaas tijdelijk en vaak toe aan vervanging. Hier moet je dus wel het geld en de tijd voor hebben. Maar buiten dat is het het zeker waard!