Als je het geluk hebt om over een tuin te beschikken is het natuurlijk wel zo leuk om hier je eigen hemelse paradijs van te maken. Een goed ingerichte tuin kan je namelijk helpen met het tot rust komen in de zon na een zware dag werken. Ik besteed dan ook veel tijd om mijn tuin precies zo krijgen als dat ik dat wil. Want een hemelse tuin hebben is natuurlijk leuk, maar dat zal zeker niet zonder slag of stoot gaan. Zo had ik bijvoorbeeld prachtige bloemen gepland, maar door de warme winter zijn deze veel te vroeg uitgekomen. Toen het weer kouder werd stierven alle bloemen helaas af. In deze blog zal ik je al mijn tips geven hoe jij ervoor kan zorgen dat je tuin er hemels uit gaat zien.

Een blokhut plaatsen

Als je een schuurtje in je tuin hebt of wilt plaatsen, moet je zeker voor een blokhut kiezen. Een blokhut heeft een Scandinavische oorsprong en bestaat uit grote houten balken of zelfs uit boomstammen. Een blokhut past goed in een tuin waar veel natuur aanwezig is, omdat het hout goed mengt met een groene omgeving. Daarnaast ziet een blokhut er ook veel mooier uit dan bijvoorbeeld een metalen schuurtje. Blokhutten zijn er in alle soorten en maten. Het maakt dus niet uit hoeveel ruimte je hebt voor een schuurtje, er is altijd wel een blokhut die aan jou voorwaarden voldoet.

Tulpen planten

Ik ben een groot fan van tulpen en plaats dan ook ieder jaar prachtige tulpen in mijn tuin. Het leuke aan tulpen is dat er veel verschillende soorten zijn, zodat ze bij elk mogelijk kleurendesign van een tuin passen. Als je geïnteresseerd bent in tulpen en volgend jaar ook tulpen wilt plaatsen in je tuin kan het leuk zijn om naar de Keukenhof te gaan ter inspiratie.

Een schommelstoel plaatsen

Wat je in veel hemelse tuinen ziet is een prachtige schommelstoel in het midden van de tuin. Om dit te doen heb je wel een goed ontwerp nodig, een schommelstoel ziet er namelijk niet in elke tuin even goed uit. Wat vaak werkt bij een schommelstoel zijn een haag van mooie bloemen rondom de schommelstoel, zodat je van de hele tuin kan genieten terwijl je in de schommelstoel zit. Als een schommelstoel je niet zo aanspreekt kan je ook een mooi bankje plaatsen. Je moet namelijk wel ergens in je tuin kunnen zitten en genieten van de prachtige natuur die jij hebt aangelegd.