Een van de lekkerste plekken om te ontspannen is in een bad. Het gevoel van warm water om je heen, even geen druk op je lichaam omdat je niet hoef te staan of zitten. Vooral na een lange dagen op werk of na een andere activiteit kan dit een heerlijk moment van ontspanning zijn. Veel mensen lezen in bad, of kijken een serie, even nergens anders aan denken en vooral lekker in een warm bad liggen. Voor veel mensen is dit een ideale manier van ontspannen. Nog mooie is het als je dat kan doen in een losstaand bad. Dit is namelijk een bad die vrij in de ruimte staat. Hierdoor straalt het extra veel elegantie en luxe uit. Omdat het er prachtig uit ziet is dit tegenwoordig niet alleen een optie voor in de badkamer, maar kan men ook een losstaand bad in de slaapkamer plaatsen. Dit geeft een uniek uiterlijk aan uw slaapkamer. Het kan dan een bad in een hele fijne ruimte worden. 

 

Een vrijstaand bad

Wanneer je een vrijstaand bad wil kopen zijn er meerdere opties. Om te beginnen is het handig om te kijken naar de maat. Hoe groot kan het bad maximaal zijn, maar ook hoe groot wil je hem minimaal hebben om er goed in te kunnen ontspannen. Dit zijn beide belangrijke maten om rekening mee te houden. Vervolgens kan je gaan kijken naar de materialen. Je hebt tegenwoordig namelijk vrijstaande baden in veel verschillende materialen en kleuren. Zo kan je een losstaand bad kopen van het materiaal acryl, resin of solid surface. Al deze materialen hebben hun eigen voor en nadelen. Maar ook hun eigen uitstraling. Het hangt af van de plek en hoe de rest van de ruimte eruitziet welke keuze het beste is voor jou bad. Het is namelijk fijn als het vrijstaande bad goed overeenkomt met de uitstraling van de rest van de kamer. Of dit nou je badkamer of slaapkamer is. 

 

Douchekruk

Wanneer je geen ruimt hebt voor een bad, of gewoonweg liever geen bad in huis wil of kan hebben. Dan is er ook nog een optie voor een badkamer krukje. Met een douchekruk kan je namelijk ontspannen in de douche plaats nemen. Dit kan erg fijn zijn als je niet zo lang kan staan, of gewoon lekker wil zitten tijdens de douche. Ook wanneer je ouder wordt kan dit heel fijn zijn in de douche. Hier zijn verschillende modellen en opties voor. Ook dit is afhankelijk van persoonlijke voorkeur.