Hemels wonenhuys.nl

Waarom MDF plaat handig is voor jouw klussen in huis

MDF plaat

Het verschil tussen MDF plaat soorten

Ben je bezig met een prachtig project en wil je MDF plaat gebruiken als afwerking? Dan is het goed om te weten dat er verschillende soorten MDF platen verkrijgbaar zijn die je helpen bij een goede afwerking van jouw klus. Als je jouw keuken graag wilt voorzien van nieuw meubilair of zelf badkamer kasten wilt maken, er is altijd een geschikte soort MDF leverbaar.

Voordat je begint met het verwerken van deze geperste platen, is het handig om iets meer te weten over de eigenschappen van de MDF plaat van jouw keuze. Een MDF-plaat is eigenlijk niets meer dan een geperste plaat welke bestaat uit vezels van hout en kunsthars. Doordat de persing uit losse vezels bestaat zijn sommige varianten niet geschikt voor vochtige ruimtes of buiten gebruik.

Wil je een MDF-plaat wel buitenshuis toepassen of bijvoorbeeld in de badkamer? Dan is het verstandig om te werken met vochtwerend MDF. Hierdoor loop je niet het risico dat de plaat zich vol zuigt met vocht waardoor hij uitzet en de constructie ontwricht en instabiel maakt. Het kiezen van de juiste MDF plaat voor jouw project is dus van groot belang. Zo ben je zeker van een prachtig eindresultaat en kun je rekenen op een lange levensduur.

Vochtwerende MDF plaat gebruiken voor vochtige ruimtes

Niet iedere houtsoort is geschikt als toepassing voor een natte of vochtige ruimte. Wil je toch MDF gebruiken voor bijvoorbeeld de betimmering van de badkamer of de douche? Dan is het verstandig om gebruik te maken van vochtwerende MDF-platen. Ook als je een MDF plaat wilt gebruiken voor buiten is deze soort de beste keuze.

MDF kan tevens een brandwerende functie hebben en wordt dan ook veel gebruikt voor de afwerking van openbare gebouwen. Wil je een MDF plaat gebruiken die brandvertragend is? Kies dan voor MDF-platen die brandwerend zijn. Deze platen worden veel gebruikt in gebouwen waar de brandveiligheid optimaal moet zijn. Denk hierbij aan bedrijven en scholen.

Handig en veilig

Natuurlijk kun je er ook zelf voor kiezen om brandwerende MDF platen in je woning te gebruiken zoals bijvoorbeeld op zolder of in een ruimte waar veel elektrische apparatuur staat. Boven wordt een MDF plaat veel gebruikt voor meubilair en het strak afwerken van wanden. Het geeft snel een mooi resultaat, en daarbij is een MDF-plaat makkelijk te bevestigen door middel van lijmen of schroeven.

Mobiele versie afsluiten