Hemels wonenhuys.nl

Met een mistgenerator woon je veilig en in stijl

mistgenerator

Een mistgenerator is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij wonen, maar het is wel een goed idee voor een veilig huis. We zijn allemaal op zoek naar de laatste trends op het gebied van wonen. Het plaatsen van een mistgenerator is zeker een trend die we niet onbenoemd mogen laten. Het gaat hier dan niet zo zeer om de stijl van je huis, maar meer om de beveiliging van die stijl. Woon jij dus liever in een huis waar je met een gerust hart je waardevolle spullen kunt achterlaten? Dan is de aanschaf van een mistgenerator echt geen slecht idee. In mijn blog op Hemelswonenhuys.nl vertel ik je graag meer over veilig wonen in stijl.

Mistgenerator, wat doet het precies?

Je vraagt je misschien af waarom wonen zo veilig wordt dankzij een mistgenerator. Dat heeft te maken met het feit dat een mistgenerator de inbreker blokkeert in ‘zijn werkzaamheden’. Normaal gesproken beschik je misschien over een alarm of een camera, maar deze zullen de inbreker misschien niet ophouden. Een mistgenerator doet dit wel, omdat het bij activering een gigantische hoeveelheid mist de kamer in spuit. Het zicht is binnen een hele korte tijd minder dan 30 centimeter. De inbreker zal heel erg schrikken en vluchten. Dat is natuurlijk precies wat we willen bereiken.

Je hemelse spullen achterlaten

Dankzij een mistgenerator kan je al jouw spullen gewoon achter laten zonder dat deze beschadigd raken. De mist bestaat namelijk uit een simpele waterdamp die gewoon weer oplost. Ook is deze mist niet schadelijk voor mens, dier en milieu. Dit heeft de Europese Unie zo bepaalt. Wie dus veel dure spullen in huis heeft kan prima een mistgenerator als extra beveiliging toevoegen op het alarm dat waarschijnlijk al bestaat.

Zijn er alleen maar voordelen?

Ja, er zijn geen nadelen te benoemen. Het is een extra stukje technologie op de huidige beveiligingssystemen, om het inbrekers nog moeilijker te maken. Hierbij wordt rekening gehouden met de vuistregel dat een inbreker 5 minuten nodig heeft om zijn slag te slaan. Dit is ook de tijd dat de mist blijft hangen. Voor wie het apparaat vaak gaat verplaatsen, ook dat is mogelijk. Je kan de machine simpel aansluiten en weer ontkoppelen. Op deze manier is er niet een vaste plek die je moet uitkiezen. Misschien bevalt een andere ruimte wel beter. Ben jij al overtuigd?

Mobiele versie afsluiten